Friday, March 18, 2011

first Time Keja! :)

Assalamualaikum n selamat semuanya ya! :)
               Bertemu kita sekali lagi di Lembaran baru blog aku HAHA! hei, sory, lame dah xupdate Blog, busy sangat! busy photoshoot here n there wah gitoh HAHA~  guro ja bha! hik ..So, atas permintaan ramai, aku nk post somthng yg baru la wah HAHAHAHA! pasan nye hAks.

 Hah, gmbr kat sebelah neh la antara HiNt post aku kali neh la. Tanggal 17 mac 2010, aku stelah dkurniakan seorg baby yeay! HAHAH! guro ja. hurm.. aku pegi keje wat pertama kalinya. Yala, smue kwn aku tye ko kje x? keje mane? memang Pusing kepalaku ini di attack wit those ques, aku apew lagi, aku jwb, well,, juz wat part time modelling wah gitoh wkakka~ HAHA, (guro lagi). Yela, aku kene keje no matter wat! dieorg dok kate aku ank bongsu manje bagai la, xmao p keje la, ank bongsu mls la, nak dibelai jewla, well,, ADA diriku ini kesah? xda nak? HAHA! gago! hoh.
So aku roger2 la cri kje ala2 go Sees gitoh (sapew pmnt ANTM cnfrm taw hakhak)
        
Atlast, aku dptla kje kat Kumon Tuition Centre as a marker, mule2 mase g intrview aku trpksa exam maths! HAHA! ala yg drjh 6 cmtoh wat frictions,darab pe bnde, hoh, juz piece of cake JE wah sombong! HAHaHAH! xdala.. Susah gak wei! kehkeh! tapi seriyesly aku mmg suke maths! n last2 aku dapat :)

Pastoh kan, bos toh tye la, hows ur stpm? can u speak english? aku jwb la, my english not dat good, but i will try to speak chinese wit them wah chinese lak wkakakak! coz,,bos aku toh cine,, n most of the kids r chinese!!! HUAHUA! ngade2 jew aku kahkah.. kwn aku neh pe lagi, "mis,, juz employ him, hes the best student la bagai! " adoi.. aku geram la kat kwn ku neh keep on complementing aku wah complementing! ade kew word neh? wkakakak! sukati je aku kahkahkah!
                          Aku pew lagi blushing la.. adoi.. at the same time ( um, puji lagi puji lagi wah gitoh wkakakak!) xdela.. yela.. nk convince kan bos die la kan nk employ aku keje kat sane. so dapatla aku kejew toh :) keje toh sng jew.. mark keje dak2.

hah,pastoh, aku g kje la.. mule2 malu! n budak2 ramai yg xde la.. a bit boring at pes, tapi, when the kids byk datang, wah aku pew lagi, excited nk ade baby! wah baby lak wkakaakak! ttbe jew, aku exctited la nk tgok dieorg wat keje! and huks, a bit sad la, most of them r chinese, x ramai malay. Budak2 lagi taw, umor 4 tahun-12 tahun.. So masuk kls jew dieorg trus wat kje! omg! yg maths smue tohla.. cepat tol! no wonder la dieorg neh pndai kan. Dhla speaking! aku pe lagi, lantak jew la HUAHUA! tapi oke lagi la kan.

         Hah, gmbr kat sbelah neh, sbg gambaran tmpt aku kje la, see, the kid pas up her hw to us :) n as a maker we will check it for them. of coz we r porvided wit the answer sht . Dieorg dtg wat hw n kje, kene abiskan, if they got wrong for some ques, they need to do a correction until they get it corect. wah speaking lak aku ttbe wkakkakaka! sory! HAHA!

        Tapi siyes la.bes sgt tgok dak2 wat kje, aku time neh curi2 amik gmbr taw, semata2 nk tunjuk kat korang tempat keja aku neh wah gitu hahah :) aku really njoy myself working here :)

pastoh, HAHA, ade budak cine neh, budak laki la, 7years kot umo die, wah speaking chinese kat aku, aku layan jew huahua! aku snyum jew wei, n pretend dat i get him. yela pe die ckp anggap jew la aku phm kahkahkah! until one time die realized dat, aku asyik speaking jew ngn die! HAHA!, Die tye la aku balik, "u cannot speak chinese,is it? " HAHA, aku juz gelak jew adoi. terhibur lak aku ngan gelagat dieorg neh. tempat neh yela gol yg berada jew kot dpt afford.. anak2 kaya jew aku rase. adoi..

                                          Gambar sekadar hiasan ^^
 
       Those kids mmg lucky la dpt marker yg ehem cam aku neh wah wkakakak! nak jugak wkakak.yela. budak2 suke lak anta keje kat aku! KAHkah! Tapi pening la kadang2 nyemak keje dieorg neh HAHA! tapi njoy, Maths kan, nsb bek aku suke maths :) Pompuan g kje kat sineh pown cantek2 ^^ sweet ja. haha. mmg enjoy la :) So, setakat nehla aku dapat share experienced aku kat korang smue.
Coming up next is about my trip to KL or kelantan oke. tggu ja :) HAHAH









pokok pinang,pokok kelapa,
      Aku tak taw nak kata  apa! HAHA blur sudah kehkeh ^^ (salam)

9 comments:

  1. keja ka ngenja ya...hahahaha... but anyway... "u cannot speak chinese,is it? " hekhek... :P

    ReplyDelete
  2. bg feeq: i can! HAHA! lol xda la hihihi..
    bg lei:: HAHAHAH! miak sia be shiks

    ReplyDelete
  3. wah da keje..pasti ramai peminat nanti..

    ReplyDelete
  4. lor. peminat pe lak haha budak2 ja toh bha

    ReplyDelete
  5. hahaha...lwak la..tp cm interesting je tpt 2 kn??hehehe...reyl2..cm ne la dak 2 xckp chinese..da mke reyl pon ala2 chinese..(PERINGATAN:jgn pasan k)..hahaha

    ReplyDelete
  6. adeh... nang perey ada part go sees,,, haaha.. molah catwalk lah ktk teak reyl??? hahaha... any.... best ea nanga main ngan miak kecik.. adoh.. jealous ea.... marker ngan miak kecik ya mesti 2 X 5 muka..... hahah..

    ReplyDelete
  7. fara:: HAHAHA! adoi .. segan la rel neh huahua.
    bg isz:: aie jgn la wkakakkak.adoi.. miak ya seram sejok kali tgok kmk ngga cdak molah kjea HAHAH

    ReplyDelete
  8. hahaha.... cat walk ktk sia time masuk keja.. sak miak kecik2 suka.. hahahaha.......

    ReplyDelete